23.04. 2019 Požár lesa, pád stromu

23.4.2019 v 16,09 hodin jednotka opět vyjíždí na požár lesa, opět po pálení klestí. Tentokrát už oheň ukazuje hodně „vztyčený prst“. Šíření požáru zastavujeme už na pokraji vzrostlého lesa kde jsou již ohořelé koruny stromů. Na zkázu mladých stromků je obecně velice špatný pohled, protože za sebou skrývají značné úsilí někoho kdo je zasadil. Zasažená plocha požárem 80 x 100 metrů spolykala cca 60 tisíc litrů vody a na pomoc museli vyjet dvě velkokapacitní cisterny kvůli velké vzdálenosti zdroje vody.
Na místě zasahovaly jednotky: HZS H.Brod, HZSp Čepro Šlapánov, JSDHO Přibyslav, JSDHO Olešenka
Vzhledem k tomu, že od 18.4. kromě jednoho dne, vyjíždí jednotka každý den k požáru, začínáme řešit problém se sušením hadic a tak tentokrát putují do vozu hadice čisté, ale mokré. Ihned po uvedení vozidla do pohotovosti, vyjíždíme k padlému stromu do části s místním názvem Borovina. Vozovka je neprůjezdná. Veškerá technika je uvedena do stavu pohotovosti kolem půl osmé večer.
Následující den ráno 24.4., přesně ve 4,09 hodin budí všechny nemilosrdně telefony, které oznamují požár v lihovaru v Termesivech. O tom následující příspěvek.