30.06. 2019 Požár Amylon

V neděli 30. 6. 2019 v 19:06 hod. byla jednotka vyslána do obce Ronov nad Sázavou na stoupající černý dým z firmy Amylon. Při příjezdu bylo zjištěno, že se jedná o požár dřevěné boudy a budovy uvnitř areálu, který byl uzavřen posuvnou branou. Jednotka provedla násilný vstup do areálu skrz drátěný plot a neprodleně začala sestavovat útočné vedení k hašení požáru. Po otevření areálu se část techniky přesunula dovnitř areálu a začala s ochlazováním přilehlé ocelové haly, aby nedošlo k rozšíření požáru. Hašení bylo prováděno v dýchací technice. Naše jednotka dále zřídila čerpací stanoviště z nedalekého potoka.

Po lokalizaci požáru jsme se podíleli na dohašování jednotlivých ohnisek, po setmění jsme pak místo události nasvítili pomocí osvětlovacího stožáru. Na místo se dostavila automobilová plošina ze stanice HZS Havlíčkův Brod, ze které příslušníci HZS rozřezali část střechy, která se pak pomocí navijáku strhla na zem.

Velitel Zásahu HZS předal místo zásahu zástupci firmy a naší jednotce na dohled do 6:00 hodiny. Poté mělo být místo předáno pracovníkům firmy Amylon. Při dohledu v nočních hodinách místo začalo opět hořet, bylo tedy provedeno prolití místa a pak ještě jedno v ranních hodinách. Před předáním pracovníkům firmy byly zapáskovány oba vstupy do budovy a při předání byl zakázán vstup do objektu. Na místě: HZS Havlíčkův Brod, HZS Polná, JSDHO Přibyslav, JSDHO Dobrá, JSDHO Velká Losenice, PČR Havlíčkův Brod.

V úterý 2. 7. 2019 v 4:29 hod. byla jednotka vyslána na doutnající střechu z předešlého požáru. Na místě jsme zjistili, že z jednoho místa pod střešní krytinou lehce stoupá dým. Pomocí jednoho proudu C bylo provedeno ochlazení a zahašení kouřícího místa. Poté jednotka HZS provedla další preventivní dohašení a naše jednotka se vrtátila zpět na základnu. Na místě: HZS Havlíčkův Brod, JSDHO Přibyslav.