22.08. 2018 Požár balíků

Ve středu 22.8. 2018 v 15:51hod. je jednotka vyslána k požáru balíků převážených na traktorovém návěsu. Oznamovatelka nahlásila na krajské operační středisko, že cestou z osady Simtany směrem do Pohledu dojela traktor, který převážel balíky slámy, přičemž se jí zdálo, že se z jednoho balíku kouří. Traktor se jí ale nepodařilo zastavit, řidič nebral na její varování ohledy. Operační důstojník k místu události ihned vyslal CAS20 a CAS30 ze stanice HZS v Havlíčkově Brodě a naší jednotku s vozidlem CAS15. Řidič traktoru nakonec sjel ze silnice I/19 a odstavil vozidlo těsně před obcí Pohled. To už ale požár zachvátil všechny balíky na voze.

Jednotky na místě provedli základní lokalizaci požáru a ze zemědělského podniku si vyžádali kolový nakladač, kterým byly balíky postupně rozebírány a dohašovány. Zásah probíhal cca 2,5hod. Náklad balíků byl kompletně rozebrán a rozprostřen na volnou plochu kde byl dohašen.

Příčina požáru je v šetření.

Na místě zasahovali: JSDH Přibyslav CA15 M2R posádka: 5+1, HZS Kraje Vysočina stanice Havlíčkův Brod CAS20 + CAS30  posádka:- 3+1 a 1+0